Porce: 20 kusů

Doba přípravy: 15 minut+ 15 minut

Doba chlazení: přes noc

Ingredience:

  • 200 g kvalitní čokolády – min. 85%
  • 3 lžíce lískooříškového másla – postup jako u nutelly
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • kůra z jednoho pomeranče – nejlépe bio
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • raw kakaový prášek – na obalení

Postup:

Pomeranč si pořádně omyjte a vykartáčujte, osušte a nastrouhejte kůru najemno. Rozpulte a vymačkejte šťávu. V kastrůlku si ohřejte na mírném plameni kokosový krém, přidejte do něho nalámanou čokoládu, láskooříškové máslo, vanilku a připravnou pomerančovou šťávu s kůrou.

Jakmile vznikne čokoládový krém, ochutnejte, popřípadě dochuťte dle vlastních preferencí ještě a vylijte ho do formy vyloženou potravinářskou fólií (aby se vám později snadno hmota vyndávala).

lr-004-8534446

Dejte ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Druhý den si hmotu nakrájejte a tvarujte kouličky o stejné velikosti. Nejlépe to jde ve slabých gumových rukavicích a nebo si ruce alespoň často propláchntěte ve studené vodě (nebude se vám hmota při tvarování tak rychle roztékat).

Každou kouličku obalte v kakau a dotvarujte. Skladujte v lednici ve vzduchotěsné  nádobě a spotřebujte nejlépe do týdne. 

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang