Recept na ovesnou kaši s řeckým jogurtem

Sladká jídlaSladké kašeSnídaně
ovesna-kase-s-reckym-jogurtem

Ovesná kaše je skvělý způsob, jak začít den. Řecký jogurt se k horkým ovesným vločkám fantasticky hodí, udělá je krémovějšími, dodá bílkoviny a hlavně udělá ze standardní misky ovesných vloček fenomenální záležitost. Pokud chcete, posypte ještě trochou skořice.

Ingredience

  • ½ šálku ovesných vloček
  • ½ banánu nakrájeného na plátky
  • ½ lžičky mleté skořice (nepovinné)
  • 1 špetka soli
  • 1 šálek vody
  • ¼ šálku řeckého jogurtu
  • 2 lžíce jahodového džemu
  • 1 lžíce arašídového másla

Recept je na 1 porci.

Postup

  1. V misce vhodné do mikrovlnné trouby smíchejte ovesné vločky, banán, skořici a sůl.
  2. Přidejte vodu a promíchejte.
  3. Vařte v mikrovlnné troubě, dokud se voda nevstřebá, 2 až 3 minuty.
  4. Promíchejte, aby se rovnoměrně rozprostřela skořice.
  5. Nechte stát, dokud mírně nevychladne, asi 3 minuty.
  6. Na ovesné vločky dejte řecký jogurt, jahodový džem a arašídové máslo.
  7. Promíchejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang