S přicházejícími chladnými rány nastává vhodný čas na to zařadit ovesnou kaši do jídelníčku. Je to velmi chutná a zdravá snídaně, dezert, nebo svačina. Navíc je velice jednoduchá na přípravu.

Jedná se o velmi výživné jídlo. Oves je cenným zdrojem bílkovin, vitamínů řady B, minerálních látek ( železo, zinek, draslík, jod a fluor ). Kaše je velice šetrná k zažívání, zasytí a přitom je lehce stravitelná a příjemně po ránu zahřeje

Suroviny:

  • ovesné vločky
  • chia semínka
  • mléko / rostlinné mléko / voda
  • med, cukr, nebo sladidlo dle preference
  • skořice

Postup:

Ovesné vločky smícháme s mlékem nebo vodou v poměru 1:1. Přidáme chia semínka a skořici a přivedeme k varu a necháme 3-5 minut vařit.

TIP: Kaši lze vylepšit ještě například máslem nebo domácí marmeládou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang