Recept na ovesné tyčinky s arašídovým máslem

Sladká jídla
Arašídové máslo

Tyto tyčinky z ovesných vloček s arašídovým máslem jsou tím nejlepším trikem. Nepečou se, jsou snadné a zdravé, a jejich chuť je jako z jiného světa.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 40 tyčinek

Ingredience

  • 1 šálek krémového arašídového másla (bez přidaného cukru nebo slunečnicového másla, pokud neobsahuje ořechy)
  • ½ šálku medu (nebo ½ šálku agávového sirupu pro vegany)
  • 4 šálky ovesných vloček Old Fashioned
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky skořice
  • 30 až 60 g hořké čokolády

Postup

  1. V míse smíchejte arašídové máslo, med, ovesné vločky, sůl a skořici.
  2. Pokud se vám směs zdá suchá a nelepí, přidejte trochu více arašídového másla nebo medu, různé značky arašídového másla se liší.
  3. Do formy o rozměrech 22 x 22 cm vložte pečicí papír.
  4. Do plechu dejte ingredience a přitlačte je do rovnoměrné vrstvy.
  5. Pomocí malé skleničky přejeďte po povrchu, aby byla hladká.
  6. Tyčinky nechte 10 minut zmrazit.
  7. Vyjměte plech z mrazáku a pomocí papíru směs vyjměte.
  8. Nakrájejte na 20 obdélníků (4 x 5 řad) nebo 40 malých obdélníků.
  9. V mikrovlnné troubě s krátkými přestávkami nebo nad dvojitým kotlem rozpusťte čokoládu a míchejte, dokud se nespojí v lesklou čokoládu.
  10. Pokud používáte mikrovlnnou troubu, používejte krátké intervaly po přibližně 10 sekundách a po každém z nich zamíchejte.
  11. Dávejte pozor, abyste čokoládu nepřehřáli nebo aby se do ní nedostala voda, která by způsobila, že se čokoláda zatáhne.
  12. Rozpuštěnou čokoládou pokapejte tyčinky a nechte vychladnout.
  13. Můžete je sníst ihned, nebo je nechat asi 1 hodinu v chladničce, aby měly pevnější konzistenci.
  14. Skladujte v chladu až 2 týdny (nebo zmrazené několik měsíců, mezi vrstvy vložte voskový papír).

Kategorie:

Sladká jídla
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang