Pangasius s pomerančovou omáčkou – Recept

Hlavní jídlaMarinádyOmáčkyRybySumec

Ingredience

  • 800 g filetů z pangasia
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 5 pomerančů
  • 150 g másla
  • rozmarýn
  • bazalka, pepř, sůl

Na omáčku ½ lžíce hladké mouky, výpek z ryby, 2 žloutky, marináda.

Postup

Pomeranč pečlivě omyjeme a nakrájíme na plátky. Z ostatních pomerančů vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem, rozmarýnem a bazalkou. Rybí filety Pangasius osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Pokryjeme plátky pomeranče a necháme 60 minut odležet.

Do pekáčku dáme polovinu másla nakrájeného na plátky, položíme na ně filety a poklademe plátky zbylého másla. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25 minut, během pečení rybu přeléváme výpekem. Hotovou rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek přelijeme na pánev, necháme vyvařit na tuk a přidáme mouku. Orestujeme ji na světlou jíšku a přilijeme marinádu, v níž byla naložena ryba.

Provaříme, odstavíme z plotny a do horké omáčky zašleháme žloutky.  Plátky pomeranče osmažíme na kousku másla. Omáčkou přelijeme rybu Pangasius na talíři a podáváme ozdobené kolečky osmaženého pomeranče. Jako přílohu podáváme hranolky.

Další oblíbené recepty na Pangasius.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang