Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Počet porcí: 12
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 3 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 malý francouzský chléb nebo bulka nakrájená na kostky
  • 1 lžička soli
  • 2 velká zralá rajčata nakrájená na kostky
  • 1 neloupaná okurka zbavená semínek a nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika zbavená semínek a nakrájená na kostky
  • 1 žlutá paprika zbavená semínek a nakrájená na kostky
  • 1/2 červené cibule rozkrojená na polovinu a nakrájené na tenké plátky
  • 20 velkých listů bazalky nasekaných nahrubo
  • 2 lžíce okapaných kaparů
  • čerstvě mletý černý pepř

Na zálivku

  • 1 lžička jemně mletého česneku
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 3 lžíce šampaňského octa
  • 120 ml kvalitního olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme chléb a sůl. Na mírném až středním ohni za častého přehazování opékáme cca. 10 minut nebo dokud nebude chléb pěkně hnědý. Podle potřeby přidáme více oleje.
  2. Ve velké míse smícháme rajčata, okurky, papriky, cibuli, bazalku a kapary. Přidáme kostky chleba a bohatě je osolíme a opepříme.
  3. Na zálivku vyšleháme všechny ingredience dohromady. Salát přelijeme zálivkou a podáváme, nebo jej necháme na půl hodiny odležet, aby se chutě propojily.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang