Recept na papriky plněné hovězím masem a rýží

Hlavní jídlaHovězí masoMasoRýžeSlané receptyZeleninová jídla
papriky-plnene-hovezim-masem-a-ryzi

Tyto plněné papriky s rýží stojí za vyzkoušení. Devadesát čtyři procent všech plněných paprik se připravuje proto, že někde poblíž zbyla rýže. Tento recept můžete různě upravovat: bylinky, maso atd. Hodí se jakékoli mleté maso: jehněčí, vepřové nebo stejná směs klobásy a hovězího je fantastická.

Ingredience

  • 6 paprik
  • 3 šálky husté rajčatové omáčky
  • ½ cibule nakrájené na velmi tenké plátky
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • ¼ lžičky červených pepřových vloček
  • 680 g libového mletého hovězího masa
  • 1 a ½ šálku vařené rýže
  • ½ šálku čerstvě nastrouhaného sýra Parmigiano-Reggiano
  • ¼ šálku nasekané čerstvé plocholisté petrželky
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce nasekané čerstvé ploché petrželky, rozdělená na části

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů °C.
  2. Papriky rozkrojte 1,5 cm od horní části.
  3. Vyřízněte stonky a vršky dejte stranou.
  4. Z vnitřku paprik vyřízněte jádřinec a zbavte je semínek.
  5. Ze spodní části paprik odkrojte tenký plátek, aby papriky mohly stát vzpřímeně.
  6. Do dna paprik udělejte asi 4 malé otvory, aby mohla odtékat šťáva.
  7. Do pekáče o rozměrech 23×33 cm nalijte 2 a 1/2 šálku rajčatové omáčky.
  8. Přidejte cibuli, hovězí vývar a vločky červené papriky.
  9. Směs rovnoměrně rozprostřete po dně.
  10. Papriky postavte do misky ve svislé poloze.
  11. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, uvařenou rýži, sýr Parmigiano-Reggiano, 2 lžíce rajčatové omáčky, 1/4 šálku petrželky, česnek, sůl a černý pepř.
  12. Papriky lehce naplňte masovou směsí.
  13. Každou porci nádivky potřete 1 lžící rajčatové omáčky.
  14. Na papriky položte odložené vršky.
  15. Na papriky volně položte kousek pečícího papíru a misku pevně přikryjte fólií.
  16. Misku položte na plech na pečení.
  17. Pečte v předehřáté troubě, dokud papriky mírně nezměknou, přibližně 1 hodinu.
  18. Odstraňte fólii a pečící papír.
  19. Pokračujte v pečení, dokud se masová náplň nepropeče a papriky nezměknou, tedy dalších 20 až 30 minut.
  20. Každou papriku posypte 1/2 lžičky petrželky a pokapejte lžící šťávy z pánve.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang