Papriky plněné medvědím česnekem

Veganské

Sezóna medvědího česneku je sice za námi, ale pokud jste fanouškem této rostliny, můžete si ji dopřát po celý rok s tofu s medvědím česnekem. Připravte si pečené plněné papriky.

Ingredience

  • 4-6 drobných paprik
  • 1 tofu s medvědím česnekem
  • 1 menší cibule
  • polovina menší cukety
  • 2 stroužky česneku
  • trochu sojového mléka / smetany
  • sůl a pepř

Postup

  • Širší konce paprik odřízneme, vyčistíme jejich vnitřek a osušíme.
  • Mezitím si na rozpálené pánvi opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když změkne, přidáme nadrobno nakrájenou cuketu a prolisovaný česnek.
  • Vidličkou rozdrobíme tofu, které pak přidáme do směsi na pánvi a smícháme s trochou sojového mléka / smetany.
  • Směs necháme vychladnout a následně jí naplníme papriky.
  • Papriky poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
  • Pokapeme je olivovým olejem a pečeme na 170 stupních asi 25-30 minut, dokud nezačnou jemně hnědnout.

Kategorie:

Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang