Pastyrsky kolac

Chtěli byste si pochutnat na vynikajícím pastýřském koláči? Tento netradiční slaný koláč si připravíte snadno a rychle, a jistě s ním potěšíte návštěvu i svou rodinu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 15 minut

Ingredience

  • Slunečnicový olej (1 lžíce)
  • Nakrájená cibule
  • Středně velké nakrájené mrkve (2 – 3 ks)
  • Mleté maso (500 g)
  • Rajský protlak (2 lžíce)
  • Worcesterská omáčka (1 lžíce)
  • Hovězí vývar (500 ml)
  • Nakrájené brambory (900 g)
  • Máslo (85 g)
  • Mléko (3 lžíce)

Postup

Na velké pánvi rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli, mrkve, a několik minut zvolna opékejte. Zvyšte plamen, přidejte mleté maso, rajský protlak a worcesterskou omáčku, a několik minut opékejte. Směs opatrně zalijte hovězím vývarem, přiveďte k varu, přiklopte, vařte 20 minut. Po 20 minutách sejměte pokličku a vařte nepřiklopené dalších 20 minut.

Mezitím předehřejte troubu na 180° C, uvařte brambory a rozmačkejte s máslem a mlékem. Uvařenou masovou směs z hrnce přelijte do zapékací formy, potřete rozmačkanými bramborami s máslem, a zapékejte po dobu 20 – 25 minut. Před servírováním nechte 5 minut odpočívat.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang