Chtěli byste si pochutnat na vynikajícím pastýřském koláči? Tento netradiční slaný koláč si připravíte snadno a rychle, a jistě s ním potěšíte návštěvu i svou rodinu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 15 minut
Ingredience
- Slunečnicový olej (1 lžíce)
- Nakrájená cibule
- Středně velké nakrájené mrkve (2 – 3 ks)
- Mleté maso (500 g)
- Rajský protlak (2 lžíce)
- Worcesterská omáčka (1 lžíce)
- Hovězí vývar (500 ml)
- Nakrájené brambory (900 g)
- Máslo (85 g)
- Mléko (3 lžíce)
Postup
Na velké pánvi rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli, mrkve, a několik minut zvolna opékejte. Zvyšte plamen, přidejte mleté maso, rajský protlak a worcesterskou omáčku, a několik minut opékejte. Směs opatrně zalijte hovězím vývarem, přiveďte k varu, přiklopte, vařte 20 minut. Po 20 minutách sejměte pokličku a vařte nepřiklopené dalších 20 minut.
Mezitím předehřejte troubu na 180° C, uvařte brambory a rozmačkejte s máslem a mlékem. Uvařenou masovou směs z hrnce přelijte do zapékací formy, potřete rozmačkanými bramborami s máslem, a zapékejte po dobu 20 – 25 minut. Před servírováním nechte 5 minut odpočívat.