Pečivo

Křupavá kůrka, nadýchané těsto a neodmyslitelná vůně, tak takové je pečivo. Pro domácí pečivo je nejlepší volbou domácí pekárna, ve které je možné upéct veškeré druhy pečiva, ať už chléb, housky nebo rohlíky, tak i jakékoliv jiné slané pečivo.

Mimo slaného pečiva existuje ovšem i možnost sladkého pečiva, kterými jsou různé croissanty, ať už máslové nebo plněné džemem či čokoládou.

Pečivo neodmyslitelně patří i ke grilování či k salátům, kdy je servírováno jako příloha.

Další kategorie

Pravé chodské koláče   

Jedním z typických pokrmů české kuchyně jsou koláče. Nicméně v mnoha regionech se...

Cibulová polévka dle Zdeňka Pohlreicha

Cibulová polévka je klasika, která by neměla chybět v repertoáru žádné správné...

Topinky s houbami podle Kerryan Dunlop

Nedávno se nám dostala do ruky úplně nová "Moje rodinná kuchařka" z produkce “Jamie...

Zrají ostružiny – vyzkoušejte kaiserky s ostružinovo-hořčičnou omáčkou

Málokdy se ostružiny dostanou až do kuchyně. Pomalu dozrávající plody ze všech známých...

Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho

Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...

Servírování na party

Dnešní příspěvek je spíš tip na servírování než recept. Tvar rustikální bagety s...

Lilková caponata s multicereálním croissantem

Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...

bageta_kruti_kulicky-1024x651-1103780

Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze

Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...

4229820_kornbageta_4591_200_mm-300x189-8811498

Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré

Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky...

4201630_multicerealni_croissant_2706_200_mm-300x239-8578601

Croissant s domácím máslem z lískových oříšků

Je načase zkusit výrobu vlastního oříškového másla. Na přípravu budete potřebovat...

Pikantní sýrová pomazánka

Recept je variace jižanského receptu zvaného Pimento cheese. Na jihu Spojených států...

plnc49bnc3a1-bageta-itc3a1lie-e1438088167598-576x1024-3353499

Kanapky z celozrnné bagety Caprese

Ingredience: Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné...

Lámankový chléb – recept

Základní lidskou potravinu tvoří už pět set generací chléb a pečivo. Jejich receptury...

vietnamska_bageta-1024x683-1905090

Plněná bageta – recept

Plněné bagety vypadají na první pohled jako něco mezi Babicou a Hruškou, nenechte se ale...

Staročeská bageta s krůtími kuličkami

Staročeská bageta zdobená krůtími kuličkami. Ve druhém díle Sekáčů vám přinášíme...

Oštěpek – tradiční slovenský sýr

Slovenské sýry jsou dodnes oblíbené i v Česku, každý si vzpomene na korbáčiky, parenice,...

Chia raženka – pochoutka vhodná pro grilování i zdravou stravu

Nová chia raženka je typickým zástupcem vícezrnného pečiva, které by nemělo chybět v...

Domácí housky se semínky

Domácí housky se semínky, které se výborně hodí ke snídani i svačině. Příprava...

line_spizy_s_ciabattou_natural-1024x710-5409755

Sýrové špízy

Sýrové špízky. Řecký sýr halloumi má vynikající chuť a při grilování se neroztéká,...

Létem vonící rajčatová bruschetta

Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...

Vánočka

Vánočka je nedílnou součástí Vánoc. Pro mnohé by to bez vánočky o Vánocích...

Velikonoční mazanec

Čerstvý domácí mazanec s mandlemi a rozinkami je na Velikonoce nutností. Těsto je vlastně...

Dýňový francouzský toust s domácím skořicovo-medovým máslem

Taky občas usínáte s myšlenkou na snídani? Nevím, jak jste na tom vy, ale většina mých...

Řepné pečivo s hráškovým pyré, sýrem halloumi, křepelčím vejcem a bazalkovým kaviárem

Dneska máme pro vás trochu překvapivě slaný recept. Představte si, že jste otevřeli svoje...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang