Pečivo

Křupavá kůrka, nadýchané těsto a neodmyslitelná vůně, tak takové je pečivo. Pro domácí pečivo je nejlepší volbou domácí pekárna, ve které je možné upéct veškeré druhy pečiva, ať už chléb, housky nebo rohlíky, tak i jakékoliv jiné slané pečivo.

Mimo slaného pečiva existuje ovšem i možnost sladkého pečiva, kterými jsou různé croissanty, ať už máslové nebo plněné džemem či čokoládou.

Pečivo neodmyslitelně patří i ke grilování či k salátům, kdy je servírováno jako příloha.

Další kategorie

Zápara do chleba

Kde jsou ty časy, kdy byly alternativou bílého pečiva pouze dalamánky nebo žitný Moskevský...

Pečivo a podzimní vitalita

Schválně, kdy na vás naposledy „něco lezlo“? Že to bylo celkem nedávno? Nebo zrovna...

Hotovo do 15 minut – Pizzageta

Pizzageta. Rychlejší než objednat pizzu, dokonalé, když nestihnete nakoupit. Vždy je v...

Bageta: zlatá, svěží a velmi francouzská

Stačí, když si člověk oblékne pruhované triko, na hlavu dá baret a do ruky vezme bagetu...

Láskyplné vaječné bagetky

Není nic krásnějšího než víkendová snídaně připravená s láskou, jejíž vůně...

Farmářský chléb s hráškem

Občas je také snadné být vegetariánem. Když bylinky bují na balkóně, stačí dokoupit to,...

Pečivo ve výživě sportujících dětí

Vysoká fyzická zátěž vždy znamená zvýšené nároky na správnou výživu. U rostoucích a...

Pomazánka z červené čočky s čerstvou karotkou

Červená čočka je lehce stravitelná, plná bílkovin a v kombinaci se svěží karotkou...

retro_kaiserka-_se_smazenym_salamem_-1024x695-6843724

Výlety za dobrodružstvím: Zapečená kaiserka s vajíčkem

V létě při výletech v boudičce pod každým kopcem, hradem, na každé plovárně či ve...

Pečivo v dobré kondici!

Stárnutí je ošemetná věc. Málokdo ho vítá. Platí to pro pleť i pro pečivo. Zatímco o...

Croissanty s tvarohovou pomazánkou a mungo klíčky

V předjarním období tělo strádá a klíčky jsou ideální možnost, jak organismus...

Máslový multicereální croissant

Jedná se o čím dál oblíbenější kousek pečiva a to jak v jeho klasickém pojetí, tak i...

thumbnail_4227670_bageta_francouzska_0683_200_mm-300x195-4638369

Francouzi, ti umí žít!

Pidiseriálek o plněných bagetách zakončím stylově tam, kde se bageta zrodila. Tolik dobrot,...

Celozrnné, grahamové, vícezrnné – které pečivo je to pravé?

Zorientovat se v nepřeberném množství druhů pečiva v nabídce obchodů nebývá jednoduché....

4201630_multicerealni_croissant_2706_200_mm-300x239-6316776

Croissant s poctivým uherákem

Pravý je jenom jeden – ten od segedínské firmy Pick. Za svou skvělou chuť vděčí zčásti...

Dobrý chléb a pečivo dělá jen dobrá mouka

Obilné zrno dokazuje, jak je příroda dokonalá. Dobře uskladněné vydrží desítky let, než...

Lahodná masíčka neboli rillettes

Svým charakterem recept spadá do fašankového období – rozhodně není dietní, zato je...

stihlejsi_jednohubky_z-kornbagety-1024x729-6370383

Viva Italia

Což takhle čerstvé rajče, voňavé a ještě teplé od sluníčka, pikantní olivy, omamné...

Pšeničná mouka mýtů zbavená

Každý, kdo se zajímá o zdravou či racionální výživu již slyšel, že bílá pšeničná...

Vietnamská bageta

Bagety se pojí především s Francií, odkud se rozšířily po celé Evropě. Existuje však...

Krevety aglio olio

Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...

Koření na chléb a pečivo

Nejtradičnější chlebové koření je bezesporu kmín. Je to také jedno z nejstarších...

Slunečnicový chléb s chia semínky – recept

Od té doby, co jsem si domů zhruba před třemi lety přinesla svůj první kvásek, naprosto...

Recept – lečo

Na přípravu domácího leča budeme potřebovat následující suroviny: 200 – 300 g...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang