Deset deka tresky a dva rohlíky
Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...
Křupavá kůrka, nadýchané těsto a neodmyslitelná vůně, tak takové je pečivo. Pro domácí pečivo je nejlepší volbou domácí pekárna, ve které je možné upéct veškeré druhy pečiva, ať už chléb, housky nebo rohlíky, tak i jakékoliv jiné slané pečivo.
Mimo slaného pečiva existuje ovšem i možnost sladkého pečiva, kterými jsou různé croissanty, ať už máslové nebo plněné džemem či čokoládou.
Pečivo neodmyslitelně patří i ke grilování či k salátům, kdy je servírováno jako příloha.
Deset deka tresky a dva rohlíky
Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...
Rustikální bramborová bageta s vajíčkovou pomazánkou
Pomazánka je to prostá a chutná, žlutá a bílá jí sluší, a když přidáte první...
Flank steak s opečenou francouzskou bagetou a domácí majonézou
Naštěstí mimo svíčkové a roštěnky existují i levnější části hovězího, ze kterých...
Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem
Není sice z nejfotogeničtějších, to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco...
Nejlepší bageta na sváteční pohoštění – jak ji vybrat?
Aby si člověk na bagetě opravdu pochutnal, měl by sledovat i jak má křupavou kůrku....
Francouzské tousty – recept – plněné tvarohem a malinami
Tohle je výborný recept na francouzské tousty plněné tvarohem a šťavnatými malinami. Jsou...
Šípková marmeláda s máslovým croissantem
Když se rozhodnete pustit do přípravy šípkové marmelády, a rozhodnete se, že ji uděláte...
Řecké kuličky se sýrem feta
Když se nám v naší republice zasteskne po jižních končinách Středomoří, můžeme si...
Zapečený francouzský toust s ostružinami a vlašskými ořechy
Víte, co úplně strašně nesnáším? Když se ráno snažím nacpat do čerstvě vypraných...
Croissanty podle Pierra Hermé
O svých nekonečných a nebetyčných útrapách s bezezbytkovou dietou jsem psala v minulém...
Celozrnné bagely sypané semínky
Nic, co vytáhnu z trouby, není potřeba nadepisovat a hlídat datum spotřeby, protože mi...
Krémová polévka z lososa s krutony
Krémová polévka z lososa s krutony Ingredience na jednu porci: 60 g lososa (nebo lze...
Veka na chlebíčky
I když se veka tvarem a konzistencí rohlíku podobá, je celkově větší a kypřejší. Jde o...
Zdravé recepty z červené čočky – pomazánka
Novoroční předsevzetí u většiny lidí nefungují. Zvláště ta, která se týkají...
Pečivo s vůní provensálského koření
Na jihovýchodě Francie se rozprostírá oblast, v podstatě nevelká, která dokonale zvládla...
Špízy nastudeno – recept na nejlepší studené špízy
Líné špízky. Někdy přijde chvíle, kdy se vám opravdu nechce znovu rozpalovat gril (a poté...
Karibské špízy – recept na nejlepší karibské špízy
Lehce exoticky. Tyto špízy mají díky mangu a rumu karibský šmrnc a marinované maso...
Špaldovo – žitný chléb s vlašskými ořechy
Jedním z nejkvalitnějších a pro naše tělo a zdraví nepřínosnějších, je pečivo...
Žitný celozrnný chléb se sušenými rajčaty
Vždy jsem milovala čerstvý chléb a nedokázala si ho odepřít. Když jsem ale ze svého...
Špaldové housky s kváskem
Křupavé provoněné ráno, tak vypadá ráno s těmito výbornými houstičkami....
Kváskový chléb
Upéct si doma vlastní kváskový chléb není vůbec těžké, i když to zpočátku vyžaduje...
Vícezrnné není celozrnné
Výrobci potravin často nabízí vícezrnné pečivo místo zdraví prospěšnějšího...
Jednoduchý kváskový chléb
Příprava tohoto chleba je velmi jednoduchá jak pro začátečníky, tak i pro ty, kteří...
Pomazánka z pečeného květáku
Jsou recepty, které se vám zdají na první pohled podezřelé. „To nemůže fungovat,“...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang