Pečivo

Křupavá kůrka, nadýchané těsto a neodmyslitelná vůně, tak takové je pečivo. Pro domácí pečivo je nejlepší volbou domácí pekárna, ve které je možné upéct veškeré druhy pečiva, ať už chléb, housky nebo rohlíky, tak i jakékoliv jiné slané pečivo.

Mimo slaného pečiva existuje ovšem i možnost sladkého pečiva, kterými jsou různé croissanty, ať už máslové nebo plněné džemem či čokoládou.

Pečivo neodmyslitelně patří i ke grilování či k salátům, kdy je servírováno jako příloha.

Další kategorie

Jak si vybírat pečivo (nejen o Vánocích)?

O výběru pečiva k různým typům jídel jsme již na našem blogu psali, zatím jsme však...

Pečivo a léto – transport, skladování, konzumace

Každé pečivo bez ohledu na to, jakým způsobem je vyrobeno nebo upečeno, si své optimální...

Baba ganuš

Také se vám někdy stane, že si do nového receptu pořídíte poměrně drahou exotickou...

Špenátová pomazánka – recept na nejlepší špenátovou pomazánku

O špenátové pomazánce žádné dítě neřekne, že ji miluje. Pokud se ale špenát podaří...

Pečivo a prvňáci, školáci, záškoláci i studenti SŠ/VŠ

Vzhledem ke krásnému počasí obchody stále nabízejí plavky, opalovací krémy, žabky a...

Pikantní fazole s rustikální bagetou

„A uspokojí i masožravce“ – píše se často u receptů bez masa. Není to však...

Povolání: pekař

Je to tak samozřejmé – brzy ráno si dojít do krámu pro čerstvé housky nebo voňavý...

Nečekaný salát z čekanky

Salátová čekanka je jeden z těch druhů zeleniny, ke kterým nemáme příliš velkou...

Spletitý příběh aneb jak se rodí tradiční vánočka

Vánočka by se bez nadsázky dala nazvat královnou vánočního pečiva. Její historie sahá...

Telecí piccata s cereálním chlebem

V týdnu se často řeší dilema, jak udělat chutnou večeři, aby byla hotová pokud možno...

Letní „cukeťáčci“ s lámankovým chlebem

Klasické bramboráky jako od babičky jsou nezaměnitelné. Uprostřed léta se ale všichni...

Koření a přísady do ciabatt

Porézní bílá ciabatta je skvělý nosič chuti. Obstojí nejenom jako základ k plnění, ale...

Rustikální bulka se smaženicí z lesních hub

Češi jsou svou vášní pro houbaření známí snad po celém světě. Proto nikoho...

Klasická a milovaná kaiserka

Nadýchané pečivo z bílé mouky má svůj původ v Rakousku. Je typické křupavou kůrkou a...

Medvěd na cuketě

Slovo „giganty“ u cuket je klíčové – přerostlé plody opravdu nemají nijak...

Toastový chléb

S náplněmi do toustů se dá experimentovat do nekonečna – podle aktuálního obsahu lednice....

Medvědí pesto s dýňovými semínky podávané na dýňové kostce

Teď je doba, kdy „v tom správném“ lese narazíte na zelené koberce medvědího česneku....

Nejlépe umějí grilovat muži?

U grilování je kouř, horko a při malé nepozornosti hrozí popálení. Takže maminky mohou...

Pečivo a bílé pečivo – správné trávení

Trávení sacharidů, hlavní složky pečiva, je ze všech tří hlavních živin (bílkoviny,...

Zdravé pečivo – jako součást svačiny

Školní svačiny dnes vypadají úplně jinak, než jak si je pamatují maminky a tatínkové...

Zápara do chleba

Kde jsou ty časy, kdy byly alternativou bílého pečiva pouze dalamánky nebo žitný Moskevský...

Pečivo a podzimní vitalita

Schválně, kdy na vás naposledy „něco lezlo“? Že to bylo celkem nedávno? Nebo zrovna...

Hotovo do 15 minut – Pizzageta

Pizzageta. Rychlejší než objednat pizzu, dokonalé, když nestihnete nakoupit. Vždy je v...

Bageta: zlatá, svěží a velmi francouzská

Stačí, když si člověk oblékne pruhované triko, na hlavu dá baret a do ruky vezme bagetu...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang