Pečivo

Křupavá kůrka, nadýchané těsto a neodmyslitelná vůně, tak takové je pečivo. Pro domácí pečivo je nejlepší volbou domácí pekárna, ve které je možné upéct veškeré druhy pečiva, ať už chléb, housky nebo rohlíky, tak i jakékoliv jiné slané pečivo.

Mimo slaného pečiva existuje ovšem i možnost sladkého pečiva, kterými jsou různé croissanty, ať už máslové nebo plněné džemem či čokoládou.

Pečivo neodmyslitelně patří i ke grilování či k salátům, kdy je servírováno jako příloha.

Další kategorie

Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky

Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...

Máslový croissant – recept

Představte si krásné slunečné víkendové ráno, kdy před vámi na talířku leží...

Proteinový chleba

Když může být horká čokoláda plná vývaru, tak může být i chleba. Nebo ne? Tenhle...

vánočka

Vánočka

Doba přípravy: 85 minut Doba pečení: 35 minut Ingredience na jednu velkou...

Pečivo z kamenné pece – jak chutná?

Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým...

„Štíhlejší“ jednohubky z kornbagety

Na větších oslavách se vždy stane, že někdo z hostů drží dietu. Pak mlsně pokukuje po...

Víte kolik vrstev má plundrové a kolik listové těsto? A jak vlastně vznikají? Nakoukněte s námi do vonící pekárny

Mezi tzv. jemné pečivo se řadí výrobky z plundrového a listového těsta. Pro obě...

Jak rychle sníst pečivo, aby bylo nejchutnější?

Každé pečivo bez ohledu na to, jakým způsobem je vyrobeno nebo upečeno, si své optimální...

Obiloviny

Při paleo stravování i při programu Whole30 se vyřazují z jídelníčku obiloviny....

Letní grilování – jaké pečivo, salát – jak a kolik vybrat

Co může být o letních teplých večerech příjemnější než posezení s rodinou nebo s...

Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept

Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...

Sladké pečivo a děti

Velké téma pro všechny maminky, které dbají na správnou výživu svých dětí, je mlsání...

Historie pečiva – od Římanů až po moderní dobu

Chléb a pečivo zná lidstvo již z doby kamenné. Samozřejmě pečení od té doby prochází...

Pečivo na výletě

Co by to bylo za výlet, kdybychom s sebou neměli svačinu? A jak na čerstvém vzduchu chutná!...

Pečivo a moderní životní styl

Držet dietu již není doménou pouze jarních měsíců s cílem zhubnout několik...

Velikonoční speciál se špenátem a křepelčími vajíčky

Tenhle recept na lehkou (nejen velikonoční) svačinu nebo večeři možná zvládnete ještě...

retro_kaiserka-_se_smazenym_salamem_-1024x695-6843724

Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou

Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...

Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré

Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...

Pečivo na výletě: Svačiny pro děti

Každý, kdo má děti, ví, jaké to je, když dítě dostane hlad. Podrážděnost, plačtivost...

Základ každého pečiva – mouka a kontrola její kvality

Jak se hodnotí kvalita mouky a které parametry jsou při určování kvality...

kaiserka-s-kurcc8cecicc81m-curry-salacc81tem-1024x587-5829369

Kaiserka se sýrem a zeleninou

Pohádkové kaiserky k snídani i svačině. Příprava nezabere moc času, je možné...

obili-pole

Pečivo a jeho historie – od pravěku až k Egypťanům

Má nesčetné množství podob, patří k našemu každodennímu životu a nikdy...

Pečivo u nás doma a za hranicemi všedních dnů – Ciabatta

To se snad ani nedá spočítat, kolik druhů bílého pečiva se připravuje v Itálii. Co...

4206113_maslovy_croissant_2734_200_mm-300x204-9612907

Croissant s bílou čokoládou

Inspiraci pochází z Francie – nemravně sladká pomazánka z bílé čokolády na čerstvém...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang