Pico de gallo s grilovanými krevetami

Hlavní jídlaKrevetyMinutkyOmáčky a dipySendvičeZdraví

Nechte se inspirovat zdravými a navýsost chutnými recepty a zpestřete si nejen nadcházející léto plné vůní a chutí. Nadšeni budou nejen vyznavači masa, ale i příznivci mořských plodů, dokonce i nemasově založení labužníci.

Ingredience na dvě porce:

  • 2 chia raženky
  • 10 větších syrových krevet (mražených, nikoliv předvařených)
  • 1 masité rajče
  • ¼ manga
  • ¼ červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvého koriandru
  • 3 snítky kadeřavé petrželky nasekané nadrobno
  • ½ chilli papričky
  • šťávu z ½ limetky
  • kousek másla na opečení krevet
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve si připravíme salsu Pico de Gallo (kohoutí hřebínek), která je velmi chutná a nádherně barevně doplní celý recept. Rozpůlíme jedno masité rajče a vydlabeme z něj vnitřek.

Zbytek rajčete nakrájíme na velmi jemné kostičky. Následně přidáváme další ingredience, všechny nasekané na stejné kostičky – ¼ manga, ¼ červené cibule, jeden stroužek česneku, ½ chilli papričky.

Přidáme tři snítky čerstvého koriandru, šťávu z ½ limetky, sůl, pepř a vše zamícháme. Nyní je ta pravá chvíle na krevety. Do receptu volíme raději větší a syrové krevety. Mohou být i mražené, ale rozhodně ne předvařené.

Nejprve si připravíme tři snítky kadeřavé petrželky rozsekané spolu s jedním stroužkem česneku. Rozpálíme pánev s kouskem másla a rozmrzlé krevety opečeme poměrně rychle do růžova.

Ke konci opékání krevety osolíme a posypeme petrželkou s česnekem. Po vychladnutí je vyloupeme a použijeme do sendviče.

Chia raženky podélně rozkrojíme, naplníme zlehka salsou a přidáme krevety. Raženku můžeme ještě dozdobit snítkami koriandru.

Michal Suchánek ke svému receptu na chia raženku se salsou Pico de Gallo a grilovanými krevetami s koriandrem dodává: „Vždy, když si poslepu přičichnu k této delikatese, cítím vůni mexické exotiky.

Je to letní, svěží a lehce pikantní recept. Díky spojení s krevetami je moderní a také velmi zdravý. Pokaždé, když si jej připravíte, budete mít chuť okamžitě někam odjet za dobrodružstvím.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang