Recept na plněná jablka pečená v troubě

DezertyDezerty, zákusky a poháryGrilované ovoceSladká jídla
plnena-jablka-pecena-v-troube

Upečte si horká jablka plněná směsí, která svou vůní navodí vánoční čas.

Ingredience

  • 3/4 šálku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku mouky
  • 2/3 hrnku světlého hnědého cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka mořské soli
  • Kousek studeného másla, nakrájeného na kostičky
  • 4 jablka Braeburn (lze nahradit jablky Fuji)
  • 4 lžičky medu

Postup

  1. V míse smíchejte všechny suché přísady a máslo nakrájené na kostičky. Směs prudce třete mezi konečky prstů, dokud se nevytvoří malé vlhké hrudky v sypké písčité směsi. Během přípravy jablek ji uložte do chladničky.
  2. Ze dna každého jablka odřízněte malou vrstvu, abyste vytvořili rovný, stabilní povrch dna. Malým okrajovacím nožem vyřízněte z horní části jablka válcovitý kužel.
  3. Odstraňte vrchní část a vyhoďte ji. Pomocí vykrajovátka na meloun nebo čajové lžičky odstraňte zbývající jádřinec a semínka, přičemž dávejte pozor, abyste nepropíchli základnu jablka.
  4. Jablka položte na plech nebo do koláčové misky a každý střed naplňte lžičkou medu. Lžičkou naberte směs a lehce ji zabalte do hromádky, která přetéká přes stěny jablek.
  5. Pečte v troubě při 175 °C na horní nebo prostřední mřížce 40 minut nebo dokud náplň nezíská zlatohnědou barvu a špička nože se nedá do boku jablka zasunout s malým nebo žádným odporem.
  6. Před podáváním nechte jablka 10 minut stát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang