kolacky-plnene-ovocem-recept

Tyto plněné koláčky, známé též jako mince pies, vás příjemně překvapí lehce kořeněnou a štiplavou chutí, na které má zásluhu směs kandovaného ovoce uvnitř. Koláčky jsou oblíbenou variací na tradiční recept na svatební koláčky.

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 1 hodina

Ingredience na náplň

  • 1 velká sklenice mincemeat (směsi kandovaného ovoce, možné zakoupit ve specializovaných prodejnách)
  • 2 mandarinky, nadrobno nakrájené
  • 1 jablko nakrájené nadrobno
  • kůra z 1 citronu
  • trochu moučkového cukru na posypání

Ingredience na koláčky

  • 375 g hladké mouky
  • 260 g nesoleného másla, změklého
  • 125 g moučkového cukru plus další na posypání
  • 1 velké vejce
  • 1 rozšlehané vejce na polevu

Postup

  1. Do mísy dejte 375 g hladké mouky a 260 g změklého nesoleného másla a utřete je dohromady.
  2. Přidejte 125 g moučkového cukru a 1 velké rozšlehané vejce a promíchejte.
  3. Vyklopte těsto na lehce pomoučněnou plochu a zpracovávejte, dokud se těsto nespojí.
  4. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 10 minut chladnout.
  5. Do mísy vložte směs ovoce, mandarinky, jablko a kůru z citronu.
  6. Troubu předehřejte na 220 °C.
  7. Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm.
  8. Kulatým vykrajovátkem (asi 10 cm) vykrojte 16 koleček a vložte je do formiček na muffiny. Do každého dejte 1½ lžíce ovocné směsi. Okraje každého koláče potřete trochou rozšlehaného vejce.
  9. Znovu rozválejte těsto a vykrojte z něj 7 cm kolečka, která přitisknete na vrchol, aby se koláčky utěsnily. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte navíc moučkovým cukrem a nahoře udělejte malý řez.
  10. Pečte koláče 15-20 minut dozlatova. Nechte je vychladnout a před podáváním je uvolněte z plechů na muffiny a posypte ještě trochou moučkového cukru.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang