Tyto pohankové karbanátky jsou výborné jak teplé jako hlavní jídlo s kaší, nebo s brambory, tak také studené do housky jako pohankový burger, nebo ke kváskovému chlebu.

Suroviny:

  • 125 g pohanky lámanky (pokud nemáte lámanku, použijte kroupy, které po uvaření rozmixujete)
  • 1/4 oloupané menší dýně hokaidó
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2-5 lžic hrašky nebo hrachové mouky
  • olej
  • sůl

Příprava:

  • Pohanku přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a hrnec dáme do peřin, kde pohanka během cca 30 minut doje.
  • Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji.
  • Poté přidáme na hrubo nastrouhanou dýni.
  • Restujeme cca 15 minut, osolíme, přidáme česnek.
  • Vše promícháme, zahustíme hraškou.
  • Tvoříme placičky kulaté nebo obdélníkové, případně válečky.
  • Dáme na plech s pečícím papírem, lehce pomažeme olejem.
  • Pohanková karbanátky pečeme cca 10 minut z každé strany, na 200 stupňů.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang