Recept na polévku Gazpacho

PolévkyStudená kuchyněZeleninové polévky
gazpacho

Gazpacho je španělská studená polévka ze zralých čerstvých rajčat a další sezónní zeleniny. Připravte si osvěžující polévku, abyste během nejteplejších dnů v roce využili zeleninu ze zahrádky.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience

  • 6 zralých rajčat
  • 1 červená cibule, jemně nakrájená
  • 1 okurka, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1 červená nebo zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 1 až 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 2 šálky rajčatové šťávy nebo 1 plechovka drcených rajčat
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 2 lžičky cukru nebo více podle chuti
  • Košer sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 6 nebo více kapek omáčky Tabasco podle chuti

Postup

  1. Vložte všechny ingredience do velké mísy. Použijte ponorný mixér nebo mixujte po částech, abyste dosáhli požadované hladkosti.
  2. Podle chuti dochuťte solí, pepřem, cukrem nebo tabascem.
  3. Chlaďte několik hodin nebo přes noc, aby se chutě spojily.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang