Polévka Minestrone s fazolemi

Polévky
  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 240 minut
  • Porce: 4
  • Náročnost: snadné

Ingredience

  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 2 (400 g) plechovky nakrájených rajčat
  • 1 (425 g) plechovka bílých fazolí (cannellini nebo navy), okapaná
  • 2 oloupané a nakrájené mrkve
  • 1 řapíkatý celer, nakrájený
  • 150 g nakrájené cibule
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušené šalvěje
  • 2 bobkové listy
  • sůl a mletý černý pepř
  • 150 g vařených těstovin ditalini
  • 1 středně velká cuketa, nakrájená na kousky
  • 50 g nahrubo nasekaného čerstvého nebo mraženého špenátu, rozmrazeného
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu nebo sýru Romano nebo vegetariánské alternativy
  • snítky bazalky na ozdobu, nepovinné

Postup

  • V pomalém hrnci smíchejte vývar, rajčata, fazole, mrkev, celer, cibuli, tymián, šalvěj, bobkový list a po půl lžičce soli a černého pepře.
  • Přikryjte a vařte na nízkém stupni šest až osm hodin nebo na vysokém stupni tři až čtyři hodiny.
  • Třicet minut před koncem vaření polévky přidejte ditalini, cuketu a špenát.
  • Přikryjte a vařte dalších 30 minut.
  • Vyjměte bobkové listy a podle chuti dochuťte solí a černým pepřem.
  • Naberte polévku do misek a posypte ji parmazánem. V případě potřeby ozdobte bazalkou.

Kategorie:

Polévky

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang