Recept na polévku s masovými kuličkami Albondigas

Hovězí masoMasové kuličkyPolévky
polevka-s-masovymi-kulickami-albondigas

Připravte si albondigas podle tohoto rychlého a snadného receptu, který chutná výborně. Směs jemné mrkve a brambor s aromatickými masovými kuličkami a salsou vytváří vydatnou, lahodnou polévku, kterou připravíte během chvilky.

Ingredience

  • 250 ml vody
  • 4 mrkve nakrájené na plátky
  • 2 malé brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 1 a ½ šálku salsy, střední nebo pálivé
  • 2 kostky hovězího bujónu
  • 680 g mletého hovězího masa
  • ⅓ šálku ochucené suché strouhanky
  • ⅓ šálku mléka
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, mrkev, brambory, cibuli, salsu a bujónové kostky. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte na mírném ohni 10 minut.
  2. V míse smíchejte hovězí maso, strouhanku a mléko. Vytvarujte z nich malé kuličky a vhoďte je do vývaru. Přiveďte polévku k varu a poté snižte teplotu na středně nízkou.
  3. Přikryjte a vařte, dokud masové kuličky nejsou uprostřed růžové a zelenina nezměkne, asi 20 minut. Ozdobte posypaným koriandrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang