Polévky v chlebu vždy chutnají tak trochu jinak a lépe. Naučíme vás, jak si připravit vynikající a zdravou brokolicovou polévku s čedarem v chlebu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • ½ cibule nakrájené nadrobno
  • ¼ šálku rozpuštěného másla
  • ¼ šálku mouky
  • 2 šálky mléka
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 a ½ šálku nahrubo nasekaných růžiček brokolice
  • 1 hrnek mrkve nakrájené na nudličky
  • 1 řapíkatý celer nakrájený na tenké plátky
  • 2 a ½ šálku strouhaného ostrého sýra čedar
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi na středním ohni rozpusťte 1 lžíci másla. Na rozpáleném másle osmahněte cibuli do průsvitna, asi 5 minut. Odstavte.
  2. Ve velkém hrnci na středně nízkém ohni prošlehejte 1/4 šálku rozpuštěného másla a mouku. Pokračujte ve šlehání a vaření, v případě potřeby přidejte 1 až 2 lžíce mléka, aby se mouka nepřipálila, 3 až 4 minuty.
  3. Za stálého šlehání postupně přilévejte mléko do moučné směsi. Do mléčné směsi vmíchejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu a vařte, dokud směs nezhoustne, asi 20 minut. Přidejte brokolici, mrkev, osmaženou cibuli a celer. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 20 minut.
  4. Vmíchejte sýr čedar do zeleninové směsi, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolte a opepřete.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang