
Zelná polévka
Ingredience čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti)1 větší brambora1 cibule1...
Zeleninovými polévkami jsou v podstatě veškeré polévky, které je možné uvařit, poněvadž každá polévka má v sobě zeleninu. Můžou to být klasické vývary nebo krémové polévky, které bývají jednodruhové a navíc dodají tělu spoustu prospěšných látek – například čistý vývar je plný přírodního kolagenu.
Velmi oblíbenými jsou hovězí či drůběží vývar, česnečka s uzeným masem a sýrem nebo v podzimních měsících je velmi oblíbená dýňová polévka s opečenými dýňovými semínky. Na Vánoce se zase připravuje oblíbená rybí polévka, která může mít formu vývaru nebo krémové polévky, záleží z jaké ryby je připravována.
Ze zahraniční kuchyně je velmi oblíbená španělská polévka gazpacho, která je neobvyklá tím, že se podává studená. Ve Francii je oblíbenou polévkou cibulačka a v Rakousku či Německu si zase každý velmi pochutná na tradiční gulášové polévce.
Zelná polévka
Ingredience čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti)1 větší brambora1 cibule1...
Boršč – recept
Ingredience 20 dkg hovězího masa1 klobása10 dkg červené řepy, může být i...
Letní polévka II – recept
Ingredience 2 hlávky salátu4 mrkve1 celer2 pórkypůl kapusty2 kedlubny2 rohlíky nebo 2...
Fazolová polévka – recept
Ingredience 150 g bílých fazolí1 mrkev1 petržel100 g anglické slaniny1 cibulenové...
Gulášová polévka
Gulášová polévka je jednou z nejoblíbenějších polévek u nás. V tomto receptu se...
Kuřecí polévka s chřestem – Recept
Ingredience 200 g kuřecího masa150 g kořenové zeleninymalá cibulepět zrnek celého...
Mangoldová polévka
Recept pro líné dny, pokud budete mít připravený kuřecí vývar dopředu. Využít můžete...
Čočková polévka – recept
Čočková polévka je skvělou volbou, jak udělat výtečnou luštěninovou polévku za...
Brokolicová polévka
Ingredience 200 g brokolice2 lžíce hladké mouky2 lžíce tuku1l voda2x kostka zeleninového...
Zeleninová polévka s řepou – Recept
Ingredience 1,5 l zeleninový vývarpetržel2 ks červená řepapórek (kousek bílé...
© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang