Zeleninové polévky

Zeleninovými polévkami jsou v podstatě veškeré polévky, které je možné uvařit, poněvadž každá polévka má v sobě zeleninu. Můžou to být klasické vývary nebo krémové polévky, které bývají jednodruhové a navíc dodají tělu spoustu prospěšných látek – například čistý vývar je plný přírodního kolagenu.

Velmi oblíbenými jsou hovězí či drůběží vývar, česnečka s uzeným masem a sýrem nebo v podzimních měsících je velmi oblíbená dýňová polévka s opečenými dýňovými semínky. Na Vánoce se zase připravuje oblíbená rybí polévka, která může mít formu vývaru nebo krémové polévky, záleží z jaké ryby je připravována.

Ze zahraniční kuchyně je velmi oblíbená španělská polévka gazpacho, která je neobvyklá tím, že se podává studená. Ve Francii je oblíbenou polévkou cibulačka a v Rakousku či Německu si zase každý velmi pochutná na tradiční gulášové polévce.

Další kategorie

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang