Recept na pravé neworleanské červené fazole s rýží

FazoleHlavní jídlaLuštěninyMasoSlané receptyUzeniny
prave-neworleanske-cervene-fazole-s-ryzi

Tyto neworleanské červené fazole s rýží je lepší uvařit den před tím, než je budete chtít jíst. Je to časově náročný recept a chuť se ještě zlepší po 24 hodinách v lednici. Pro větší pikantnost přidejte kapku pálivé omáčky.

Ingredience

  • 1 lžíce ztuženého tuku nebo podle potřeby
  • 1 bílá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 8 šálků vody
  • 450 g sušených červených fazolí
  • 1 uzená šunková kýta
  • 450 g uzené klobásy nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce kreolského koření
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ½ lžičky sušené šalvěje
  • 1 kapka pálivé pepřové omáčky (např. Tabasco) nebo podle chuti (nepovinné)
  • 3 šálky vařené bílé rýže

Recept je na 10 porcí.

Postup

  1. Na pánvi na středním ohni rozpusťte ztužený tuk. Cibuli, papriku a česnek smažte a míchejte na rozpáleném oleji, dokud nezměknou, 5 až 7 minut.
  2. Ve velkém hrnci smíchejte vodu, červené fazole a šunkovou kýtu. Přiveďte k varu.
  3. Do hrnce vmíchejte cibulovou směs. Přidejte uzenou klobásu a celer. Znovu přiveďte k varu.
  4. Do vroucí vody vmíchejte bobkové listy, kreolské koření, tymián a šalvěj. Snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte a vařte, dokud fazole nezměknou, přibližně 5 hodin.
  5. Vyjměte a vyhoďte šunkovou kýtu a bobkové listy.
  6. Vmíchejte pálivou pepřovou omáčku a podávejte s bílou rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang