Studené předkrmy

Předkrmy vždy představují pouze malou porci jídla, která má navnadit na hlavní chod. V případě podávání studeného předkrmu se nejprve podává aperitiv a poté předkrm, po předkrmu polévka a poté hlavní jídlo a zakončuje se dezertem.

Jako studený předkrm se nejvíce využívají mořské plody, jako jsou krevety, různé pomazánky, paštiky, malé salátky nebo také tataráky. Velmi oblíbenými jsou šunkové závitky nebo plněná vejce na mnoho způsobů, také meloun zabalený do sušené šunky či quacamole z avokáda, doplněné o cherry rajčata a citronovou šťávu.

Další kategorie

traditionalwaldorfsaladwithceleryapplewalnutandyoghurtdressing

Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept

Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...

Dýňový hummus

Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...

Recept – bůček na studeno

Ingredience: 1 kg libového bůčku1 lžička soli2 paličky česneku1 cibule½ lžičky...

Létem vonící rajčatová bruschetta

Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...

Pohanková pomazánka s dýní a žampiony

Pohanka je podle mě hrozně nedoceněná potravina, na kterou se mnohdy zapomíná a spousta...

Zdravé recepty z červené čočky – pomazánka

Novoroční předsevzetí u většiny lidí nefungují. Zvláště ta, která se týkají...

Špízy nastudeno – recept na nejlepší studené špízy

Líné špízky. Někdy přijde chvíle, kdy se vám opravdu nechce znovu rozpalovat gril (a poté...

Pohanková drožďová pomazánka

Tato pomazánka je rychlá na přípravu a suroviny není těžké hledat v obchodě (lahůdkové...

Pomazánka z pečeného květáku

Jsou recepty, které se vám zdají na první pohled podezřelé. „To nemůže fungovat,“...

Špenátová pomazánka – recept na nejlepší špenátovou pomazánku

O špenátové pomazánce žádné dítě neřekne, že ji miluje. Pokud se ale špenát podaří...

pomazánka z červené řepy

Pomazánka z pečené červené řepy

Kdo by neznal vajíčkovou, česnekovou nebo budapešťskou pomazánku? To jsou samozřejmě...

stihlejsi_jednohubky_z-kornbagety-1024x729-6370383

Viva Italia

Což takhle čerstvé rajče, voňavé a ještě teplé od sluníčka, pikantní olivy, omamné...

Carpaccio z červené řepy – recept – s čerstvým sýrem a ořechy

Červená řepa je další ze seznamu sezónní zeleniny, která je výsluní a běžně k...

Vajíčková pomazánka

Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...

Křenová pomazánka – recept

Ingredience 250 g měkkého tvarohu1 měkký smetanový sýrmajonézanastrouhaný...

Hermelínová pomazánka – recept

Ingredience stejné množství sýra Hermelín, taveného sýra a rostlinného...

Brynzová pomazánka – recept

Ingredience 250 g brynzy250 g tvarohu1 bílý jogurt1 lžíce hořčice2 lžíce posekaného...

Kedlubnová pomazánka s křenem – recept

Ingredience 300 g kedlubnypolovina citronujedna lžička nastrouhaného křenudvě vejce...

Houbová pomazánka Táňa – recept

Ingredience 2 kg krátce převařených hub5-6 feferonek0,5 kg cibule0,5 kg kapie0,5 l...

Fazolová pomazánka – recept

Ingredience 1 cibule100 g vařených fazolí1 kostka droždí3 lžíce namočených ovesných...

Česneková pomazánka s vejci – recept

Ingredience 2 měkké smetanové sýry2 natvrdo uvařená vejce100 g rostlinného másla5...

Česneková pomazánka s vařeným vejcem – recept

Ingredience 2 natvrdo vařená vejce50 g rostlinného másla100 g smetanového taveného...

Česneková červená pomazánka – recept

Ingredience 7 - 10 stroužků česneku (podle chuti) 4 sýry Bambino 1 kyselá...

Budapešťská pomazánka – recept

Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang