Létem vonící rajčatová bruschetta
Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...
Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.
Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.
Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.
Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.
Létem vonící rajčatová bruschetta
Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...
Pohanková pomazánka s dýní a žampiony
Pohanka je podle mě hrozně nedoceněná potravina, na kterou se mnohdy zapomíná a spousta...
Zdravé recepty z červené čočky – pomazánka
Novoroční předsevzetí u většiny lidí nefungují. Zvláště ta, která se týkají...
Pohanková drožďová pomazánka
Tato pomazánka je rychlá na přípravu a suroviny není těžké hledat v obchodě (lahůdkové...
Pomazánka z pečeného květáku
Jsou recepty, které se vám zdají na první pohled podezřelé. „To nemůže fungovat,“...
Špenátová pomazánka – recept na nejlepší špenátovou pomazánku
O špenátové pomazánce žádné dítě neřekne, že ji miluje. Pokud se ale špenát podaří...
Slavnostní menu – recepty
Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...
Pomazánka z pečené červené řepy
Kdo by neznal vajíčkovou, česnekovou nebo budapešťskou pomazánku? To jsou samozřejmě...
Zdravá svačina pro děti
Děti opravdu milují jídla tučná, sladká a nezdravá. Houska se šunkou se také nedá jíst...
Viva Italia
Což takhle čerstvé rajče, voňavé a ještě teplé od sluníčka, pikantní olivy, omamné...
Krevety aglio olio
Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...
Carpaccio z červené řepy – recept – s čerstvým sýrem a ořechy
Červená řepa je další ze seznamu sezónní zeleniny, která je výsluní a běžně k...
Vajíčková pomazánka
Ingredience 5 natvrdo uvařených vajec250 g měkkého tvarohu80 g másla6 stroužků...
Křenová pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1 měkký smetanový sýrmajonézanastrouhaný...
Hermelínová pomazánka – recept
Ingredience stejné množství sýra Hermelín, taveného sýra a rostlinného...
Brynzová pomazánka – recept
Ingredience 250 g brynzy250 g tvarohu1 bílý jogurt1 lžíce hořčice2 lžíce posekaného...
Kedlubnová pomazánka s křenem – recept
Ingredience 300 g kedlubnypolovina citronujedna lžička nastrouhaného křenudvě vejce...
Houbová pomazánka Táňa – recept
Ingredience 2 kg krátce převařených hub5-6 feferonek0,5 kg cibule0,5 kg kapie0,5 l...
Fazolová pomazánka – recept
Ingredience 1 cibule100 g vařených fazolí1 kostka droždí3 lžíce namočených ovesných...
Česneková pomazánka s vejci – recept
Ingredience 2 měkké smetanové sýry2 natvrdo uvařená vejce100 g rostlinného másla5...
Česneková pomazánka s vařeným vejcem – recept
Ingredience 2 natvrdo vařená vejce50 g rostlinného másla100 g smetanového taveného...
Česneková červená pomazánka – recept
Ingredience 7 - 10 stroužků česneku (podle chuti) 4 sýry Bambino 1 kyselá...
Budapešťská pomazánka – recept
Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...
Česneková pomazánka s kečupem – recept
Tato domácí česneková pomazánka je skvělá v kombinaci s čerstvými topinkami nebo...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang