Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ dne. Určitě bychom ji neměli vynechávat. Ačkoliv, já sama se přiznám, že s pořádným snídáním mám přes pracovní týden dost problém. Naopak o víkendu si snídani snažím užívat. To mě baví dělat lívance a vafle nebo podobný dobroty.

U této kaše je však velká výhoda to, že je strašně rychle hotová. Takže ji zvládnete připravit i večer během 10 minut na druhý den. Já si ji dělám do krabičky, kterou ráno, když spěchám, popadnu a běžím do práce. Tudíž máte snídani vyřešenou a nemusíte si kupovat koblihy nebo podobný kalorický a tučný dobrůtky.

Na 2-3 porce budete potřebovat:

  • 150 g ovesných vloček
  • 250 ml neslazeného mléka
  • 1 polévkovou lžíci javorového sirupu nebo medu
  • špetka soli
  • 1 vrchovatá polévková lžíce – čokoládový vegan protein
  • 1 zralé velké mango
  • oříškovo-kakaové máslo či čisté ořechové máslo – libovolně

Postup:

  1. Vločky nasypte do rendlíku a zalijte je mlékem.
  2. Na středním plameni povařte cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne do vloček, ty nenabobtnají a vytvoří se kaše.
  3. Nyní přidejte javorový sirup či med, sůl a protein a důkladně vše promíchejte.
  4. Mango zbavte slupky a nakrájejte jej na plátky. Pozor na pecku.
  5. Servírujte tak, že do misky dejte nejprve kaši, poté navrch vyskládejte mango a nakonec přidejte kávovou lžičku oříškového másla.

TIP: Pokud máte chuť, můžete ještě opražit semínka či nasekané ořechy a posypat jimi kaši

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang