Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ dne. Určitě bychom ji neměli vynechávat. Ačkoliv, já sama se přiznám, že s pořádným snídáním mám přes pracovní týden dost problém. Naopak o víkendu si snídani snažím užívat. To mě baví dělat lívance a vafle nebo podobný dobroty.
U této kaše je však velká výhoda to, že je strašně rychle hotová. Takže ji zvládnete připravit i večer během 10 minut na druhý den. Já si ji dělám do krabičky, kterou ráno, když spěchám, popadnu a běžím do práce. Tudíž máte snídani vyřešenou a nemusíte si kupovat koblihy nebo podobný kalorický a tučný dobrůtky.
Na 2-3 porce budete potřebovat:
- 150 g ovesných vloček
- 250 ml neslazeného mléka
- 1 polévkovou lžíci javorového sirupu nebo medu
- špetka soli
- 1 vrchovatá polévková lžíce – čokoládový vegan protein
- 1 zralé velké mango
- oříškovo-kakaové máslo či čisté ořechové máslo – libovolně
Postup:
- Vločky nasypte do rendlíku a zalijte je mlékem.
- Na středním plameni povařte cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne do vloček, ty nenabobtnají a vytvoří se kaše.
- Nyní přidejte javorový sirup či med, sůl a protein a důkladně vše promíchejte.
- Mango zbavte slupky a nakrájejte jej na plátky. Pozor na pecku.
- Servírujte tak, že do misky dejte nejprve kaši, poté navrch vyskládejte mango a nakonec přidejte kávovou lžičku oříškového másla.
TIP: Pokud máte chuť, můžete ještě opražit semínka či nasekané ořechy a posypat jimi kaši