Recept na provensálské bylinky

MarinádyPřílohySlané recepty
provensalske bylinky

Tento recept na provensálské bylinky vznikl na základě mnoha různých receptů. Tato verze je z klasického koření ze sušených bylinek, které skvěle chutná v salátech a na rybách, kuřecím, hovězím nebo vepřovém mase. Její vůně je úžasná.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut
  • Počet porcí: 1 šálek

Ingredience

  • 2 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 1 lžíce fenyklového semínka
  • 2 lžíce sušené saturejky
  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžíce sušené bazalky
  • 2 lžíce sušené majoránky
  • 2 lžíce sušených květů levandule
  • 2 lžíce sušené italské petrželky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušeného pelyňku estragon
  • 1 lžička prášku z bobkového listu

Postup

  1. Rozmarýn a fenyklové semínko rozemelte v mlýnku na koření a přendejte do mísy.
  2. Do mísy přidejte saturejku, tymián, bazalku, majoránku, levanduli, petržel, oregano, pelyněk estragon a bobkový prášek.
  3. Dobře promíchejte.
  4. Mezi jednotlivými použitími skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang