Quiche na bramborové krustě

Slané koláče

Špenát a houby jsou skvělou kombinací, která zasytí a dodá tělu, co potřebuje. Vyzkoušejte chutný quiche na bramborové krustě a potěšte tak své chuťové pohárky.

Ingredience

  • 3 velké brambory
  • 1 balení tofu natural
  • 150 ml zakysaného sojového nápoje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g žampionů
  • 2 hrsti špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvé pažitky
  • hrst čerstvé bazalky
  • pepř, sůl

Postup

  • Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Formu vytřeme olejem nebo vyložíme papírem na pečení na dno a na okraje, poklademe plátky brambor.
  • Na olivovém oleji osmahneme žampiony nakrájené na plátky, celý stroužek česneku a po přibližně 3 minutách přidáme čerstvý špenát. Restujeme, dokud se špenát nespaří na poloviční velikost.
  • Osolíme, opepříme, vyjmeme česnek a stáhneme z ohně.
  • Tofu a zakysaný sojový nápoj rozmixujeme dohladka. Smícháme se směsí žampionů a špenátu, s nasekanou pažitkou a bazalkou a celou směs dochutíme solí a pepřem.
  • Náplň nalijeme na plátky brambor. Pečeme 35-40 minut při 180 stupních, po upečení necháme
    ještě 5 minut „sednout“.

 

Kategorie:

Slané koláče

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang