Recept na rajčatovou polévku

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
rajcatova-polevka-2

Vyzkoušejte recept na hladkou, krémovou a kořeněnou polévku.

Ingredience

  • 60 g cibule nakrájené nadrobno
  • 60 g celeru nakrájeného na drobné kostičky
  • 20 lžic oleje
  • 150 g hladké mouky
  • 2 plechovky (455 g) celých loupaných rajčat
  • 1/2 lžíce kuřecího bujónu v prášku
  • 1 litr smetany
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička černého pepře

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci osmahněte na oleji cibuli a celer do měkka. Žáruvzdornou stěrkou vmíchejte mouku a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
  2. Očistěte rajčata a přidejte je do moučné směsi. Vmíchejte bujonový prášek, smetanu, italské koření a pepř a vařte na mírném ohni. Často míchejte po dobu 10-15 minut.
  3. Podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang