Recept – italská sýrová omáčka Alla gricia s ovčím sýrem

Hlavní jídlaMinutkyOmáčkySýrová omáčkaSýryUzeniny

Ingredience:

  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 feferonka
  • 150 g prorostlé
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 100-150 g ovčího sýra
  • zelená petrželka

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme do ní feferonku nakrájenou na nudličky a anglickou slaninu nakrájenou na kostičky.

Dále přidáme stroužek česneku a chvíli opékáme za stálého míchání.

Ze směsi vyjmeme česnek a přidáme 2 lžíce vinného octa. Omáčku rozředíme přidáním trochy vody z těstovin.

Jako poslední přidáme do sýrové omáčky nasekanou petržel a nakrájený ovčí sýr. Tuto sýrovou omáčku nalijeme na uvařené těstoviny a podáváme.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang