Recept – kapusta zapečená s krůtím masem po maďarsku

Drůbeží masoHlavní jídlaKrůtí masoMasoRýžeUzené masoUzeninyZeleninová jídla

Ingredience:

  • 750 g kapusty
  • 150 g krůtího masa
  • 50 g anglické slaniny
  • 100 g vařeného uzeného masa
  • 50 g sádla
  • šálek smetany
  • 150 g rýže
  • strouhanka
  • pepř
  • sůl

Postup:

Rýži přebereme, spaříme horkou vodou a dáme do vody, ve které jsme předtím rozmíchali přibližně polovinu sádla. Osolíme a pod pokličkou dusíme než rýže změkne.

Kapustu očistíme, uvaříme doměkka v osolené vodě, okapeme a rozebereme na jednotlivé listy.

Zapékací mísu vymažeme sádlem, na dno položíme několik listů kapusty, posypeme směsí nadrobno nakrájeného masa a slaniny, osolíme a posypeme vrstvou rýže.

Vrstvy opakujeme do vyčerpání ingrediencí a na vrch dáme kapustu a polijeme rozpuštěným sádlem.

Na závěr vše polijeme smetanou a zasypeme strouhankou.

Kapustu zapečeme a podáváme.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang