Recept – kapusta zapečená s masem a těstovinami

Drůbeží masoHlavní jídlaTěstovinyUzeninyZapečené těstoviny

Ingredience:

  • 500 g kapusty
  • 250 g uvařených těstovin
  • 200 g drůbežího salámu
  • 3 vejce
  • 80 g másla
  • 70 g strouhaného sýra
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

Postup:

Uvařené a slité těstoviny promícháme s trochou rozpuštěného másla.

Kapustu uvaříme v osolené vodě a měkkou rozemeleme.

V míse rozmícháme žloutky s máslem a solí, přidáme umletou kapustu, těstoviny, polovinu sýra a salám nakrájený na kostičky.

Směs důkladně promícháme, ochutíme muškátem a pepřem a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Vše pečeme ve vymaštěné zapékací formě. Zapečenou kapustu s masem při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang