Recept – kuřecí prsíčka s patizonem a pórkem

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMinutkyZeleninové přílohy

Ingredience:

  • 200 g masa z kuřecích prsíček
  • 1 menší patizon
  • 1 pórek
  • vegeta
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžičky solamylu
  • ½ šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 2 vejce
  • 6 lžic oleje
  • sůl

Postup:

V misce rozmícháme v troše vody solamyl, přidáme vejce, sůl a promícháme s kuřecími prsíčky nakrájenými na plátky.

Pórek nakrájíme na kolečka, oloupaný patizon na nudličky. Chvíli odležené maso zprudka doběla orestujeme na rozpáleném oleji, vyjmeme a na stejném oleji smažíme nudličky patizónu a za chvíli přidáme ještě pórek.

Maso vrátíme do pekáče, zalijeme vývarem, dochutíme solí, octem a vegetou a doměkka dusíme. Pokud je potřeba, podléváme kuřecí prsa vodou.

A dále můžeme doporučit také tento recept na řízky z patizonu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang