bananovy-chleb-2

Pro tento snadný a rychlý recept na banánový chléb skvěle využijete i přezrálé banány. Hotový chléb lze také zamrazit.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba pečení: 50 minut
  • Porcí: 8-10 plátků

Ingredience

  • 140 g změklého másla + na vymazání plechu
  • 140 g krupicového cukru
  • 2 velká rozšlehaná vejce
  • 140 g mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 zralé rozmačkané banány
  • 50 g moučkového cukru
  • sušené banánové lupínky na ozdobu

Postup

  1. Troubu rozehřejeme na 180 °C (horkovzdušná) nebo na 160 °C (plynová).
  2. Vymažeme formu na chléb a vyložíme dno a boky pečícím papírem.
  3. Změklé máslo a krupicový cukr utřeme až dokud nevznikne nadýchaná hmota, poté pomalu přidáme rozšlehaná vejce s trochou mouky.
  4. Vmícháme zbývající mouku, prášek do pečiva a rozmačkané banány.
  5. Směs vlijeme do připravené formy a pečeme asi 50 minut nebo dokud nebude upečená. Po 30-40 minutách v troubě kontrolujeme chléb v 5 minutových intervalech, neboť čas se může lišit v závislosti na tvaru formy na chléb. Otestujeme špejlí (po zasunutí a vysunutí by špejle měla být čistá).
  6. Necháme 10 minut vychladnout ve formě a poté vyjmeme.
  7. Smícháme moučkový cukr s 2-3 lžičkami vody, abychom vytvořili tekutou polevu.
  8. Vršek chlebu pokapeme polevou a ozdobíme hrstí banánových lupínků.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang