krevetove-tacos-2

Svěží a lahodný recept na krevetové taco s lehce pikantní avokádovou pěnou a křupavým zelným salátem, kterému se nedá odolat.

Milujete tacos a hledáte neustále nové tacos recepty? Pak musíte určitě vyzkoušet i tento, ve kterém nechybí ani plody moře –krevety.

Ingredience

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy z 1 limetky
  • 2 lžíce koření na taco
  • 450 g velkých krevet oloupaných, zbavených kůže a ocásků, asi 30 kusů
  • 8 kukuřičných tortill, nahřátých
  • Mexická pálivá omáčka, k podávání (nepovinné)
  • Klíny limetky, na podávání

Na avokádovou pěnu:

  • 1 malé avokádo
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 2 lžíce limetkové šťávy z 1-2 limetek
  • 1/4 šálku koriandru
  • 1 malé jalapeños, zbavené semínek

Na zelný salát:

  • 3 šálky tence nakrouhaného zelí
  • 1/3 šálku bílé cibule nakrájené na tenké plátky (1/2 střední cibule)
  • 1/3 šálku nasekaných čerstvých koriandrových listů

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu a koření taco. Přidejte krevety a promíchejte.
  2. Připravte pěnu: Vložte avokádo, česnek, zakysanou smetanu, sůl, limetkovou šťávu, koriandr a jalapeño do kuchyňského robotu. Rozmixujte do hladka.
  3. Připravte salát: V míse smíchejte zelí, syrovou cibuli a koriandr s 1/2 šálku avokádové pěny, dokud se úplně nespojí.
  4. Rozpalte velkou pánev na střední teplotu. Zahřejte tortilly, případně je potřete trochou olivového oleje. Po zahřátí/opečení je položte na talíř a přikryjte utěrkou, aby zůstaly teplé.
  5. Na pánev přidejte krevety a smažte je, dokud nezrůžoví a nebudou zcela propečené, asi 2 minuty z každé strany.
  6. Na každou tortillu položte 3-4 krevety a navrch dejte salát. V případě potřeby podávejte s horkou omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang