Recept na rajčatovou polévku

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
rajcatova-polevka-3

Uvařte si skvělou rajčatovou polévku, která vás zahřeje a zasytí.

Ingredience

  • 1 střední bílá nebo žlutá cibule
  • 6 lžic másla
  • 2 plechovky (410 g) nakrájených rajčat
  • 1 láhev nebo plechovka rajčatové šťávy
  • 3 až 6 lžic cukru
  • 1 nebo 2 lžíce kuřecího vývaru nebo 3 kostky kuřecího bujónu
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 1 šálek sherry, volitelně
  • 1 a 1/2 šálku husté smetany
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky
  • 1/4 šálku nasekané plocholisté petrželky

Postup

  1. Na začátek nakrájejte cibuli na kostičky. Ve velkém hrnci nebo holandské troubě rozpusťte máslo. Vhoďte cibuli a vařte ji, dokud nezprůsvitní.
  2. Nyní přihoďte na kostičky nakrájená rajčata a promíchejte. Přidejte rajčatovou šťávu.
  3. Přidejte 3 až 6 lžic cukru. Začněte na nízkém množství, pak ochutnejte a podle potřeby přidejte více. Některá rajčata a šťáva jsou kyselejší než jiná.
  4. Dále do hrnce přidejte 1 nebo 2 lžíce kuřecího vývaru.
  5. Nyní můžete přidat spoustu čerstvě namletého černého pepře. Promíchejte, aby se vše spojilo, a poté zahřejte téměř k varu. Pak oheň vypněte.
  6. V případě potřeby přidejte sherry. Vmíchejte smetanu. Přidejte bazalku a petrželku a promíchejte.
  7. Polévku podávejte teplou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang