Recept na uzenou klobásu s rýží – rychlé jídlo z jednoho hrnce

Hlavní jídlaRýžeSlané receptyUzeniny
klobasa-s-ryzi-z-jednoho-hrnce

Doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 5 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 1 žlutá paprika , nakrájená na 1,5 cm čtverečky
  • 1 červená paprika, nakrájená na 1,5 cm čtverečky
  • 400 g uzené klobásy, nakrájené na plátky o tloušťce 0,5 cm
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3/4 lžičky uzené papriky (lze nahradit normální paprikou)
  • 1 a 1/2 šálku dlouhozrnné bílé rýže, nevařené
  • 2 a 1/2 šálku kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
  • 2 šálky mraženého hrášku
  • 2 polévkové lžíce petrželky

Postup

Krok 1 – Opečte klobásu

Na středně vysoké teplotě rozehřejte 2 lžíce oleje ve velkém hrnci. Přidejte klobásu a opečte dozlatova. Klobásu vyjměte z hrnce.
Krok 2 – Uvařte cibuli a česnek

Přidejte olej, česnek a cibuli a smažte 2 minuty. Přidejte papriku a smažte 2 minuty.

Krok 3 – Přidejte rýži a vývar
Přidejte rýži, vývar, mletou papriku, sůl, pepř a klobásu. Promíchejte, přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum.

Krok 4 – Přikryjte a vařte
Přiklopte pokličkou a vařte 20 minut.

Krok 5 – Přidejte hrášek a nechte odpočinout
Odstavte hrnec ze sporáku. Rychle sejměte poklici, přidejte hrášek a pak poklici rychle nasaďte zpět. Nechte odpočívat 10 minut.

Krok 6 – Přidejte petrželku
Přidejte petrželku a ihned podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang