Nejlepší recept na vanilkové cupcaky

DezertyDezerty, zákusky a poháryMuffiny
vanilkove-cupcaky-recept

Kdo by nemiloval cupcaky? Máme pro vás přesně ten recept na vanilkové cupcaky, který potřebujete. Je snadný, rychlý, a výsledkem budou nadýchané, voňavé a sladké zákusky.

Příprava

  • Příprava: 8 minut
  • Vaření: 22 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • Hladká mouka (1 a 1/4 hrnku)
  • Prášek do pečiva (1 a 1/4 lžičky)
  • Sůl (1/2 lžičky)
  • Změklé máslo (1/2 hrnku)
  • Cukr (3/4 hrnku)
  • Vejce (2 ks)
  • Vanilkový extrakt (2 lžičky)
  • Kefír nebo podmáslí (1/2 hrnku)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a formu na muffiny vyložte košíčky.
  2. Ve středně velké míse prošlehejte 1 a 1/4 hrnku mouky, 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva a 1/2 lžičky soli. Moučnou směs dejte stranou.
  3. V míse elektrického mixéru šlehejte máslo a cukr při středně vysokých otáčkách 5 minut, dokud nebude husté a nadýchané, a podle potřeby seškrábejte.
  4. Přidávejte vejce jedno po druhém a při každém přidání dobře prošlehejte, poté mísu seškrábněte. Přidejte 2 lžičky vanilky a vyšlehejte.
  5. Snižte rychlost mixéru na střední a přidávejte směs mouky po třetinách střídavě s podmáslím a při každém přidání promíchejte. Podle potřeby mísu oškrábejte a šlehejte, dokud se směs nespojí a nebude hladká. Těsto rovnoměrně rozdělte do 12 vyložených forem na muffiny nebo košíčky a naplňte je do 2/3.
  6. Pečte 20-23 minut při teplotě 350 °C nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte je 5 minut vychladnout ve formě, poté je přeneste na drátěnou mřížku a před polevou je nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang