Recept – zapékaná pohanka se zeleninou a pečeným masem

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané receptyZeleninová jídla

Ingredience:

  • 3-4 lžíce loupané pohanky
  • mražená nebo čerstvá zeleninu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 plátky tvrdého sýra
  • olivový olej
  • bazalka
  • kuřecí maso

Postup:

Maso jemně potřeme hořčicí, posypeme cibulí, nakrájíme na něj 1 stroužek česneku a dáme péct na cca 30 minut při 180 stupních. 

Připravíme pohanku, propereme ve vodě, a vložíme do hrnce s vařící vodou. Vaříme cca 15 minut.

Připravíme malý zapékací hrnec, který jemně vymažeme olivovým olejem a naházíme do něj veškerou zeleninu, zbylé 2 stroužky česneku a bazalku. Navrch dáme již uvařenou pohanku. Na to vše položíme 2 plátky sýra.

Dáme zapéct na cca 20 minut do trouby.

Po zapečení přidáme upečené maso a servírujeme.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang