Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku

Hlavní jídlaKnedlíkyMarinádyMasoVepřové masoZeleninové přílohy

Ingredience na knedlík:

  • 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)
  • trocha mléka
  • 1 celé vejce

Ingredience na špenát:

  • špenát 
  • 5 stroužků česneku
  • muškátový oříšek
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička olivového oleje

Ingredience na maso:

  • 300g vepřového masa (pro dvě osoby)
  • 5 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička olivového oleje
  • hořčice
  • kečup
  • pečící papír

Postup:

Zdravý knedlík:
Vezeme 1 asi 3 starou pšenično-žitnou bagetu (nebo jiné cereální pečivo) a rozkrájíme (rozdrobíme) na malé kostičky, které vsypeme do misky a zalijeme trochou mléka a přidáme 1 celé vejce. Uděláme těsto (tuhší), které necháme 30 minut v lednici odležet a poté tvarujeme do válečků a uvaříme v páře (cca 10-15 minut).

Špenát:
Nakrájíme cibulku a česnek nadrobno, dáme do hrnce s lžičkou olivového oleje a smažíme dozlatova. Přidáme špenát, dochutíme muškátovým oříškem (můžeme dochutit sušeným česnekem).

Maso:
Na plech položíme pečící papír, na který poklademe naklepané maso. Maso potřeme trochou hořčice a kečupu a vše zasypeme nakrájenou cibulí (na proužky) a protlačeným česnekem. Vše zalijeme 1 lžičkou olivového oleje a dáme péct na 190 stupňů po dobu 40 minut.

A jako předkrm je možné připravit tuto špenátovou polévku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang