recky-testovinovy-salat

Tento recept na řecký těstovinový salát je skvělým letním salátem.

Ingredience

  • 2 šálky těstovin penne
  • ⅔ šálku extra panenského olivového oleje
  • ¼ šálku červeného vinného octa
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 10 cherry rajčátek, rozpůlených
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 červená papriku nakrájenou na kousky
  • 1 malá červená cibule, nasekaná
  • ½ okurky nakrájené na plátky
  • ½ šálku černých oliv nakrájených na plátky
  • ½ šálku rozdrobeného sýra feta

Postup

  1. Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte ji k varu. Vmíchejte penne a znovu přiveďte k varu. Těstoviny vařte odkryté a za občasného míchání, dokud nezměknou, avšak jsou pevné na skus, asi 10 minut. Propláchněte je studenou vodou a nechte dobře okapat.
  2. V misce prošlehejte olivový olej, ocet, česnek, citronovou šťávu, oregano, sůl a pepř a dejte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte těstoviny, rajčata, zelenou a červenou papriku, cibuli, okurku, olivy a sýr feta.
  4. Směs těstovin přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Před podáváním přikryjte a nechte 3 hodiny chladit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang