rohlicky-rugelach

Vyzkoušejte recept na plněné pečené cukrovinky.

Ingredience

  • 250 g smetanového sýra pokojové teploty
  • 220 g másla, pokojové teploty
  • 100 g cukru plus 9 lžic
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička čisté vanilkové esence
  • 280 g hladké mouky
  • 50 g světle hnědého cukru
  • 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
  • 120 g sultánek
  • 120 g vlašských ořechů, jemně nasekaných
  • 120 g meruňkové zavařeniny, rozmixované v kuchyňském robotu
  • 1 vejce rozšlehané s 1 lžící mléka na vaječný krém

Postup

  1. Sýr a máslo utřete v míse do světlé pěny. Přidejte 50 g cukru, sůl a vanilku. Při nízkých otáčkách mixéru přidejte hladkou mouku a míchejte, dokud se nespojí.
  2. Vyklopte těsto na dobře pomoučenou desku a vyválejte z něj kouli. Kouli rozkrojte na čtvrtiny, každý kus zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do chladničky.
  3. Na přípravu náplně smíchejte 6 lžic cukru, hnědý cukr, 1/2 lžičky skořice, sultánky a vlašské ořechy.
  4. Na dobře pomoučené desce vyválejte každou kuličku těsta na 18cm kruh.
  5. Těsto potřete 2 lžícemi meruňkové zavařeniny a potřete 50 g náplně. Náplň lehce vtlačte do těsta. Kruh rozkrojte na 12 stejných klínů, přičemž celý kruh rozkrojte na čtvrtiny a každou čtvrtinu pak na třetiny.
  6. Každý klín srolujte od širšího okraje. Sušenky položte špičkami pod sebe na plech vyložený pečicím papírem. Chlaďte 30 minut.
  7. Předehřejte troubu na 180 °C.
  8. Každou sušenku potřete vaječným krémem. Smíchejte 3 lžíce cukru a 1 lžičku skořice a posypte jimi sušenky. Pečte 15 až 20 minut, dokud lehce nezhnědnou.
  9. Vyjměte na mřížku, nechte vychladnout a podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang