Křupavé rybí filé na pivu – recept

Hlavní jídlaMarinádyRyby
krupave-rybi-file-na-pivu-recept

Už vás nebaví standardní způsoby přípravy rybího filé? Zkuste rybí filety na pivu v lahodném křupavém těstíčku.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 12 minut
  • Celkem: 22 minut

Ingredience na rybu

  • 700 g rybích filetů
  • 4-5 šálků oleje

Ingredience na obalení

  • 1/4 hrnku rýžové mouky

Ingredience na těstíčko

  • ¾ hrnku hladké mouky
  • ¼ hrnku rýžové mouky
  • 1 a ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 1 šálek velmi studeného piva

Postup

  1. Osušte rybu papírovou utěrkou nebo utěrkou na nádobí. Nakrájejte rybu na 7 x 3 cm nebo na větší filety. Pokud máte velmi silné filety, rozřízněte je vodorovně napůl.
  2. Do mělké misky dejte ¼ hrnku rýžové mouky.
  3. Ve velkém těžkém hrnci na středně vysoké teplotě rozehřejte 6 cm oleje na 190 °C.
  4. Zatímco se olej zahřívá, posypte 3 nebo 4 kousky ryby špetkou soli, poté je obalte v rýžové mouce a přebytečnou část oklepejte. Takto je můžete nechat až 10 minut.
  5. Těsně před vařením ušlehejte mouku, rýžovou mouku, prášek do pečiva a sůl. Do těsta přidejte velmi studené pivo a šlehejte jen tak dlouho, dokud se mouka rovnoměrně nerozpustí.
  6. Kousek ryby namočíme do těsta a přebytečnou část necháme krátce okapat.
  7. Vložte rybu do oleje a opatrně ji po jednom kousku vhoďte směrem od sebe. V hrnci se nepřeplňujte, smažte po částech. Smažte 3 minuty a asi po 2 minutách je obraťte, dokud nezezlátnou.
  8. Smažte na papírových utěrkách. Postup opakujte se zbývajícími rybami. Podávejte horké! Křupavé však zůstanou ještě 15 až 20 minut.
  9. Podávejte s tatarskou omáčkou, klínky citronu a zeleným listovým salátem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang