rybi-tacos

Vyzkoušejte náš recept, který využijete pro rodinné oslavy i návštěvy, protože je rychle hotový a vždy se setká s nadšením jedlíků.

Netradiční rybí tacos jsou velmi chutné a syté, ale přesto se po nich budete cítit dobře a lehce. Tento recept je vhodný i na večírky a jeho množství lze variovat tak, abyste nasytili i menší skupinu lidí. Shodou okolností jsou tato rybí tacos také bez lepku.

Ingredience

  • 24 malých kukuřičných tortill
  • 600 g tilápie
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla

Přílohy:

  • 1/2 hlávky malého fialového zelí
  • 2 střední avokáda nakrájená na plátky
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky (nepovinné)
  • 1/2 červené cibule nakrájené na kostičky
  • 1/2 svazku koriandru bez delších stonků
  • 1 šálek strouhaného sýru feta
  • 1 limetka nakrájená na 8 klínků k případnému dochucení

Na omáčku:

  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1/3 šálku majonézy
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička chilli omáčky Sriracha

Postup

  1. V malé misce smíchejte koření: 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky kajenského pepře, 1 lžičku soli a 1/4 lžičky černého pepře a rovnoměrně posypte směsí koření rybu z obou stran.
  2. Maso položte na pečicí papír na plech a pokapejte každý kousek olivovým olejem a potřete máslem. Pečte 20–25 minut při teplotě 200 °C.
  3. Všechny ingredience na omáčku smíchejte v misce a vyšlehejte, dokud se dobře nespojí.
  4. Před podáváním rychle opečte kukuřičné tortilly na suché pánvi nebo roštu na středním/vysokém ohni.
  5. Sestavte tacos: Začněte kousky tilápie, přidejte zbývající ingredience, bohatě posypte sýrem a nakonec přidejte úžasnou omáčku.
  6. Podávejte s čerstvou limetkou, kterou si každý může vymačkat na své tacos.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang