Recept na rychlé a snadné chlebové mísy

Dietní bezlepkovéPečivoPředkrmySlané receptySnídaně
chlebova-misa

Udělejte dojem na všechny své přátele a podávejte krémové polévky nebo dipy s těmito recepty na chlebové misky.

Ingredience

  • 2 lžíce aktivního sušeného droždí
  • 3 šálky teplé vody (37 °C až 46 °C)
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky soli
  • 6 a 1/2 až 7 a 1/2 šálku chlebové mouky
  • kukuřičná mouka a sezamová semínka (volitelně)

Recept je na 2 porce.

Postup

  1. V malé misce rozpusťte droždí v teplé vodě.
  2. Ve velké míse smíchejte cukr, sůl, směs droždí a 3 šálky mouky.
  3. Šlehejte 3 minuty při střední rychlosti.
  4. Vmíchejte tolik zbývající mouky, aby vzniklo vláčné těsto (těsto se bude lepit).
  5. Vyklopte na pomoučněnou plochu.
  6. Hněťte, dokud nebude hladké a pružné, 6-8 minut.
  7. Vložte těsto do vymaštěné mísy a jednou ho otočte, aby se namazalo.
  8. Přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, asi 30 minut.
  9. Předehřejte troubu na 260 °C.
  10. Těsto propracujte.
  11. Rozdělte ho a vytvarujte 6 kuliček.
  12. Položte je 3 cm od sebe na 2 plechy, které jste vydatně vysypali kukuřičnou moukou nebo vymazali tukem.
  13. Přikryjte je kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, asi 15 minut.
  14. Bochánky postříkejte vodou.
  15. V případě potřeby je bohatě posypte sezamovými semínky.
  16. Ostrým nožem udělejte na povrchu mělké zářezy ve tvaru písmene „X“.
  17. Pečte 2 minuty.
  18. Snižte teplotu trouby na 218 °C.
  19. Pečte dozlatova a vnitřní teplota dosáhne 88 – 94 °C.
  20. Vyjměte z pánve na drátěné mřížky, aby zcela vychladly.
  21. Z horní části chleba odkrojte tenký plátek.
  22. Vydlabejte spodní část bochníku a nechte 1 cm dlouhý plášť.
  23. Vyjmutý chléb vyhoďte nebo jej uchovejte pro jiné použití, například na krutony.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang