Rychlé recepty: koláč z lesních hřibů v listovém těstě

Slané koláče

Na přípravu koláče je třeba listové těsto, které lze připravit doma nebo koupit v obchodě. Kromě čerstvých lesních hub se další suroviny mohou přidat podle vlastní chuti. Tento recept zachovává výjimečnou chuť hřibů, a proto volí velmi jednoduchou kombinaci surovin.

Ingredience

  • 1 ks hotového listového těsta
  • 200 g čerstvých lesních hub
  • sojová smetana podle potřeby
  • čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, oregano, kopr…)
  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 žloutek na potření

Postup

  • Listové těsto rozdělíme na polovinu, přičemž první polovinu rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, pomocí vykrajovátek vykrajujeme libovolné tvary.
  • Druhá polovina listového těsta nám slouží k tomu, abychom díky ní vytvořili boky těsta (tedy tzv. misku, do které nalijeme hřibovou omáčku)
  • Na oleji orestujeme cibulku, přidáme houby a za stálého míchání restujeme cca 10 minut.
  • Přidáme sójovou smetanu, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a na mírném ohni vaříme cca 5 minut.
  • Směs odstavíme a rovnoměrně nalijeme do misek z listového těsta, které jsme těsně předtím potřeli žloutkem.
  • Takto připravené slané koláčky vložíme do předem vyhřáté trouby (cca 180 °C) a pečeme dozlatova.
  • Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Kategorie:

Slané koláče

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang