Recept na salát Caesar s grilovanými krevetami

Hlavní jídlaKrevetyMořské plodySalátyZeleninové saláty
caesar-salat-s-grilovanymi-krevetami

Připravte si tuto obměnu klasického Caesar salátu.

Ingredience

Na salát:

  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 a 1/2 lžičky sardelové pasty
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/4 lžičky worcestrové omáčky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku jemně nastrouhaného parmezánu
  • Sůl a pepř
  • 8 šálků nahrubo natrhaného římského salátu
  • 2 šálky česnekových krutonů
  • 20 až 24 grilovaných krevet s citronovou paprikou

Na česnekové krutony:

  • 8 plátků francouzského nebo jiného křupavého chleba
  • 1 lžička olivového oleje nebo olivového oleje ve spreji
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli

Na krevety grilované na citronovém pepři:

  • 450 g velkých krevet, oloupaných a zbavených kůže
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. V malé misce rozšlehejte vejce, česnek, sardelovou pastu, hořčici, worcesterskou omáčku a citronovou šťávu. Pomalu a rovnoměrně přidávejte olivový olej a po celou dobu šlehejte. Vmíchejte parmazán a dochuťte solí a pepřem.
  2. Ve velké míse promíchejte zálivku se salátem, dokud se dobře nepromíchá. Přidejte krutony a promíchejte. Salát rozdělte na 4 talíře a na každý talíř dejte 5 nebo 6 krevet.

Krutony:

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Pomocí štětce na pečivo lehce potřete obě strany chleba olejem.
  2. Česnek rozkrojte napůl a potřete jím obě strany chleba. Posypte solí.
  3. Chléb nakrájejte na kostičky a rozložte na plech.
  4. Pečte, dokud není chléb křupavý a zlatohnědý, jednou nebo dvakrát promíchejte, asi 10 minut.

Krevety:

  1. Vezměte krevety a připravte je na grilu.
  2. Rozehřejte grilovací pánev na středně silném plameni nebo si připravte gril.
  3. Krevety promíchejte s olivovým olejem, posypte solí a pepřem, znovu promíchejte a grilujte, dokud nejsou propečené, 2 až 3 minuty z každé strany.
  4. Krevety přendejte na talíř a pokapejte je citronovou šťávou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang