Salát Niçoise – jednoduchý recept

FazoleLuštěninySalátyZeleninové saláty
Salat Nicoise

Ochutnali jste na dovolené nebo v restauraci salát Niçoise a chtěli byste si jej připravit i doma? S naším receptem to zvládnete hravě a rychle.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience na salát

  • Míchaný zelený salát (2 hrnky)
  • Zelené fazole (170 g)
  • Vejce nahniličko (3 ks)
  • Uzený pstruh (1 plechovka)
  • Olivy (1 hrnek)
  • Cherry rajčata (1/2 hrnku)
  • Malé nakrájené okurky (2 ks)
  • Čerstvá bazalka (2 lžíce)
  • Brambory (450 g)

Ingredience na dressing

  • Citronová šťáva (5 lžic)
  • Olivový olej (6 lžic)
  • Dijonská hořčice (1 lžička)
  • Med (1 lžička)
  • Sůl (1/2 lžičky)

Postup

V menším hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte zelené fazolky. Vařte dvě minuty, sceďte a odložte stranou. Uvařte brambory, osolte a ponechte stranou. V malé misce smíchejte ingredience na dressing, do mísy naaranžujte míchaný salát, brambory, olivy, rajčata, okurky, vejce, zelené fazolky a pstruha. Pokapejte dressingem a podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang