Salát z červené řepy s kozím sýrem – recept

PředkrmyPřílohové salátySalátySirupyStudená kuchyněZeleninové saláty

Ingredience

  • 4 středně velké řepy – očištěné, ořezané a rozkrojené napůl
  • ⅓ šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 balení míchaných salátových lístků
  • ½ šálku mražené koncentrované pomerančové šťávy
  • ¼ šálku balzamikového octa
  • ½ šálku extra panenského olivového oleje
  • 60 g kozího sýra

Postup

  • Krok 1 – Vložte řepu do hrnce a zalijte ji takovým množstvím vody, aby byla zakrytá. Přiveďte ji k varu a vařte 20 až 30 minut, dokud nezměkne. Slijte ji, nechte vychladnout a nakrájejte na kostky.
  • Krok 2 – Zatímco se řepa vaří, vložte ořechy na pánev na středně nízkou teplotu. Zahřívejte je, dokud se nezačnou opékat, a poté vmíchejte javorový sirup. Vařte a míchejte, dokud se rovnoměrně nepropečou, pak je stáhněte z ohně a dejte stranou, aby vychladly.
  • Krok 3 – V malé misce vyšlehejte koncentrovanou pomerančovou šťávu, balzamikový ocet a olivový olej a připravte zálivku.
  • Krok 4 – Na každý ze čtyř salátových talířů dejte velkou porci baby zeleně, rovnoměrně rozdělte kandované vlašské ořechy a posypte jimi zeleninu. Na zeleninu položte stejné množství červené řepy a navrch dejte kousky kozího sýra. Každý talíř pokapejte trochou dresinku.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang