salat-z-cerveneho-zeli

Vyzkoušejte tento recept na klasický zelný salát a podávejte jen tak, nebo jako přílohu k pečenému masu.

Ingredience

  • 1/2 hrnku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1/4 hrnku čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • 1/2 malé červené cibule nakrájené nahrubo
  • 2 stroužky česneku, nahrubo nasekané
  • 1/4 hrnku čerstvých bazalkových listů
  • 2 lžíce nasekaných listů koriandru
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 hrnku řepkového oleje
  • Sůl a pepř
  • 1/2 hlávky červeného zelí, jemně nakrouhaná

Postup

  1. Všechny ingredience kromě zelí smíchejte v mixéru a rozmixujte dohladka.
  2. Podle chuti osolte a opepřete. Zelí vložte do velké mísy a promíchejte se zálivkou.
  3. Dochuťte solí a pepřem a před podáváním nechte 30 minut odležet v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang